Nff Premiere Hollands Hoop 2

Waarom Hadewych Minis zich meer sexy wil kleden

Hadewych Minis heeft twee kinderen: Salvador (10) en Catalina (6). Omdat ze regelmatig de kleren van haar man Tibor Lukács draagt en haar kast volhangt met zowel heel baggy tot superstrakke jumpsuits, vindt haar dochter dat de actrice, theatermaakster en zangeres te vaak als jongetje gekleed gaat. Hadewych in ’LINDA.’: ”Een moeder hoort een jurk of rok te dragen, vindt ze. Ze gaat er helemaal van glanzen als ik die aantrek.” De geboren Maastrichtste bekent dat zij zich altijd meer jochie dan vrouw voelt. ”Een soort Ciske de Rat. Mijn man noemt me niet voor niets ’Sjakie’.” Hadewych, die al 25 jaar het mannenparfum Kiton gebruikt, stelt nu in een fase beland te zijn waarin het naar eigen zeggen afgelopen moet zijn met de brave looks. ”Ik wil me sexyer kleden, te beginnen met een lekker decolleté.”

Foto: Brunopress