Waarom Henny Huisman nooit zal vreemdgaan…

Bij een reünie van een groepje Noord-Hollandse motorvrienden treffen we Henny Huisman (68). De kameraden, die elkaar maar liefst 45 jaar niet hadden gezien, wisten Henny te strikken als quizmaster voor een strijdlustig potje bingo in de Hooikamer van restaurant Het Ruiterhuys in Castricum, dat wordt gerund door Henny’s dochter Nikki en haar partner Frank. Party was erbij en sprak Henny over spelletjes doen, eerlijk spelen en overspel. ”Ik ben nóóit de fout in gegaan. Overspel en bedrog passen totaal niet bij me.” Het hele interview staat in Party 36, hieronder vast een opwarmertje!

Bingo is een spelletje en mensen willen spelletjes meestal graag winnen. Ben jij iemand die bij een wedstrijd of spel vals zou spelen voor de winst?

”Totaal niet. Ik kan gelukkig van mezelf zeggen dat ik eerlijk en oprecht ben.”

Dat klinkt fijn en verantwoordelijk. Als we de vraag breder trekken: zou je je vrouw Lia kunnen bedriegen?

“Nooit. Geen twijfel mogelijk! Ik ben zo gelukkig met haar en met onze kinderen en kleinkinderen. Ik begrijp best dat seksuele gevoelens voor mannen soms heel sterk kunnen zijn. Ik verwijt het niemand, maar het is niet aan mij besteed. Natuurlijk heb ik in al die jaren showbizz ook wel eens verleiding om me heen gezien en meegemaakt. Ik ben nóóit de fout in gegaan.”