Quinty Trustfull Insta

Waarom liep Quinty met geiten door Amsterdam?

Van een fotomodel met het even breekbare als schilderachtige uiterlijk van Quinty Trustfull (48), zou je niet verwachten dat ze veel mannelijke kanten heeft. Toch was de jonge Quinty in vele opzichten een ander meisje dan de modellen van dezelfde leeftijd die ze wel eens ontmoette. De huidige moeder van dochter Moise en zoon Kayne groeide op in de Amsterdamse volksbuurt De Pijp. Als meisje had ze gitzwart haar en ogen als teerputten. Ze liep graag met haar oudere zus en wat kinderen van de buurt over straat. Meestal hadden ze dan wel een paar geiten mee tijdens de wandeling.

“Wij waren een beetje anders dan andere families”, blikte Quinty in een  vraaggesprek terug op die tijd. “Wij hadden een soort kinderboerderij in onze tuin, die groot was voor Pijp-begrippen. Geiten, kippen, konijnen. We liepen vaak met onze geiten. Dat was toch normaal?” Quinty deed als kind geen dingen die je misschien zou verwachten van een meisje dat later fotomodel zou worden. Ze tutte niet met spiegeltjes, kleedde geen poppen aan en borstelde geen pony’s. Veel liever ging ze ’s winters schaatsen, als haar vader de tuin onder had laten lopen. Een meisje dat in haar spelen en gedrag veel weg heeft van een jongen, noemt men een tomboy. Zo ziet Quinty zichzelf ook als ze terugkijkt.

“Ik was een rouwdouwer, klom in bomen, zag geen gevaar. Ik was een felle kikker, met de ogen van mijn opa.” Aan De Pijp heeft ze als meisje prachtige herinneringen: “Ik heb een fantastische, avontuurlijke jeugd gehad die ik iedereen zou toewensen.” Tegenwoordig is ze als keurige moeder en bijdehante presentatrice een stuk minder avontuurlijk en jongensachtig. Sterker nog, Quinty wordt door veel mannen beschouwd als één van de mooiste dames uit de vaderlandse showbizz en lijkt maar niet ouder te worden…

Quinty Trustfull Insta2

foto’s: Instagram