Premiere Kungfu Panda 4 Inloop

Waarom Linda Wagenmakers helemaal terug naar af moest…

In ANBO Magazine vertelt Linda Wagenmakers over haar eerste musicalrol in Miss Saigon en wat dat met haar deed:  “Mijn vader kwam uit een gebroken gezin, had al zijn energie nodig om overeind te blijven en zag mij niet echt staan. Zingen was mijn lust en mijn leven, maar auditie doen voor Miss Saigon, terwijl ik eigenlijk al een studie rechten was begonnen, was vooral een schreeuw om bevestiging. Dat ik werd aangenomen, was geweldig natuurlijk, tot ik me realiseerde dat mensen die me nu leuk vonden omdat ik ergens goed in was. Na een tijdje schoot ik daarvan in een kramp, want díe aandacht wilde ik niet. Hoe kan ik mijn waarde ik laten zien? Niet een deel, maar het hele plaatje? Bekendheid werd iets raars, dat ik aan het Songfestival mocht meedoen was een hele eer, maar daarna… Ik had het gevoel dat ik helemaal terug moest naar af.”

Linda onderging een soort ontdekkingstocht, die ze ‘soul searching’ noemt. Ze leerde dat ze mensen echt wil ráken met haar stem, dat geeft haar voldoening. Linda speelt momenteel in ‘Rust & Vreugd’, een voorstelling gebaseerd op de dagboeken van Hendrik Groen.

Foto: ANP