Romy Monteiro Insta2

Waarom moet Romy Monteiro elke avond huilen?

Onlangs hadden we een mooi interview met Romy Monteiro in ons blad staan. Heeft u die editie gemist? Niet getreurd, hieronder werken we een stukje van ons gesprek met de beeldschone zangeres uit.

Romy, midden november ben je dertig geworden. Op Instagram schreef je dat het mooiste cadeau dat je toen gekregen hebt, een boek is waarin allerlei mensen iets moois hebben opgeschreven. Waarom vind je dit zo bijzonder?
”Mijn moeder (Antje Monteiro, red.) heeft zo haar best gedaan om van de afgelopen dertig jaar bijna iedereen iets moois te laten opschrijven over onze band of ervaring. Zelfs mijn oude au-pair en mijn eerste verkering van toen ik zes jaar was, staan erin. Het is zo’n mooi boek. Ik moet er nog steeds elke avond om huilen. Mijn dertigste verjaardag had ik heel anders in mijn hoofd. Ik wilde een groot feest geven, maar in augustus brak ik mijn linkervoet dus toen wist ik al dat het niet door zou gaan. Ik heb het klein gevierd, met taart en familie. Ook ben ik lekker uit eten gegaan. Het is dat het die dertig is, maar eigenlijk was het de perfecte verjaardag, haha.”

Was het voor jou een groot ding om dertig te worden?
”Ik denk dat dertig worden voor elke vrouw wel een ding is als je geen kinderen hebt en ongehuwd bent. Het speelt onbewust wel een beetje op de achtergrond. Wat onterecht is, want steeds meer vrouwen hebben dat niet, die zijn dertig en hebben geen kinderen. Ik denk zelf dat het nog wel een paar jaartjes duurt voordat ik moeder word. Ergens had ik het me anders voorgesteld. Toen ik 25 was, dacht ik: op mijn dertigste ben ik wel volwassen en klaar om kindjes te krijgen. Maar nu heb ik zoiets van: ik ben nog helemaal niet volwassen. Ik heb het gewoon heerlijk met mijn vriend en heb samen met hem een fijn leven.”

Foto: Instagram