Azijn (2)

Wastip: hou je kleding langer mooi met azijn!

Azijn is eigenlijk onmisbaar bij het doen van de was. Het ontdoet uw textiel namelijk van vieze luchtjes, houdt kleding langer mooi, verwijdert vlekken en is bovendien supergoedkoop. Daarnaast verlengt azijn de levensduur van uw wasmachine doordat schimmels worden gedood, het rubber van de wasmachine in goede conditie blijft en vieze luchtjes worden verdreven. Party heeft bruikbare tips om uw kleding langer in goede staat te houden met het wondermiddel azijn.

Als wasverzachter

Giet een kopje natuurazijn in het bakje waar u normaal gesproken de was-verzachter in doet (het bakje met het bloemetje). Het geeft hetzelfde effect. Doordat azijn het kalk uit water ver-wijdert, wordt uw was zachter. Wees niet bang voor de zure azijnlucht , die verdwijnt heel snel, áls u het überhaupt al ruikt.

Vieze geurtjes verwijderen

Voeg een kop natuurazijn toe aan het wasgoed om vieze luchtjes uit uw kleding te laten verdwijnen. De zure bestanddelen uit de azijn neutraliseren de stank, die zodoende in de kiem wordt gesmoord. Een zeer sterke of muffe lucht? Dan moet u het wat rigoureuzer aanpakken: doe twee kopjes natuurazijn in een emmer met water en laat het kledingstuk daar een nacht in weken. De volgende dag wast u het op de gebruikelijke manier in de wasmachine. Et voilà: weg vieze geurtjes!

Huidirritatie voorkomen

Een gevoelige huid kan geïrriteerd raken door restanten van wasmiddel in kleding. Azijn verwijdert die zeepresten. Doe een flinke kop azijn in het bakje met het bloemetje zodat de zeep geen kans krijgt uw huid te irriteren.

VAN GEEL NAAR WIT!

Is uw witte kleding wat groezelig geworden? U krijgt ze weer spierwit door één kopje azijn met vijf kopjes water in een pan aan de kook te brengen. Doe het witte kledingstuk erbij en laat het een nacht weken. Vervolgens wast u het kledingstuk volgens de wasvoorschriften.