Koning Willem-Alexander

Wat schuilt er achter de baard van koning Willem-Alexander?

Het hield het volk en de media bezig, vijf jaar geleden. De koning ging zijn koninklijke verplichtingen aan met een heuse, volle baard. In de jaren daarvoor liet de koning wel vaker zijn scheerapparaat liggen tijdens zijn zomervakantie, maar niet eerder ging hij ook aan het werk met baard. Na de besloten uitvaart van prinses Christina verscheen hij tijdens de herdenking van 75 jaar bevrijding in Terneuzen voor het eerst in het openbaar met gezichtsbeharing, wat tot veel positieve reacties leidde op sociale media.

Munten en postzegels

Sindsdien is de baard gebleven. Opvallend wat de moeder van Willem-Alexander veranderde haar hele regeerperiode niet één keer haar kapsel. Daardoor konden munten en postzegels gewoon hetzelfde blijven. Bij Willem-Alexander moest hier en daar dus een aanpassing komen.

Zou Máxima de baard sexy vinden?

Uit de koninklijke wandelgangen hebben we ook gehoord dat Máxima voorstander was van de baard, al was het wel de eigen keuze van onze koning. Maar modieus als onze koningin is, zal het zeker hebben bijgedragen aan zijn keus. Waarom onze koning precies zijn baard liet staan weten we niet. Het geeft hem een wat ruiger aanzien. Maar het past ook in de lijn van de mannelijke vorsten. Niet alleen uit vroeger tijden, maar ook uit andere landen.

Bron: Royalty Online/Beeld: Royalty Online