Pexels Photo 2513605

Welke kledingstukken lenen zich perfect voor een meerdaags festival?

Tijdens een festival wil je uiteraard je beste outfits laten zien. Zo maak je indruk. Tegelijkertijd is het wel zo mooi als de kledingstukken die je meeneemt praktisch en comfortabel zijn. Met name op een meerdaags festival, waar je voor elk moment van de dag iets goeds wilt dragen. Het beste van twee werelden moet samenkomen! Welke fashion items neem je mee naar een festival? Check onze tips en tricks.

Jeans

Een spijkerbroek is altijd goed om aan te trekken tijdens een festivaldag. Het zit goed, je kunt je spullen in je zakken kwijt en je kunt gemakkelijk een outfit samenstellen. Jeans heren zijn er uiteraard in allerlei design te vinden: het is aan jou om je favoriet te kiezen. Een praktische keuze is een broek in een donkere kleur – zo zie je minder snel vlekken als je eten laat vallen of in het gras gaat zitten.

Korte broek

Is het lekker weer? Dan mag een korte broek heren zeker niet missen. Dit item kun je ook weer op allerlei manieren stylen. Ga voor een korte denim broek met een T-shirt erop. Of denk aan een korte katoenen broek waar je een overhemd boven draagt. Een zwembroek gaat ook gewoon door als korte broek – perfect als er water te vinden is en je een duik kunt nemen.

T-shirts

Het zijn toch wel de belangrijkste basics bij je outfits: T-shirts! Neem dan ook verschillende shirts mee naar een festival. Denk aan basic shirts, in zwart of wit. Je kunt tevens uitpakken met een opvallende print of een vrolijke kleur. Op een festival kun je namelijk alles uit de kast halen!

Overhemd

Om af te wisselen met het dragen van T-shirts, kun je verder denken aan een mooi overhemd. Ook hier geldt weer dat je absoluut voor een kekke print kunt gaan. Een oversized overhemd is comfortabel om de hele dag door te dragen – in combinatie met bijvoorbeeld een wat strakkere broek eronder.

Trui

Vergeet niet om een trui mee te nemen naar een meerdaags festival: vaak koelt het ’s avonds behoorlijk af. Ook in de ochtenduren is het ideaal om een trui aan te kunnen trekken. Zelfs als er stralend weer is voorspeld, is het slim om er eentje mee te nemen.

Jas

Denk naast een trui ook aan een jas. Wellicht is er wel regen voorspeld: een regenjas is een handige uitkomst. Zo voorkom je dat meteen je hele outfit nat is voor de rest van de dag. Maar je kunt ook denken aan een stijlvolle jas, zoals een spijkerjack. Het is maar net waar jij je goed in voelt.

Goede schoenen

Denk tot slot aan de ideale festivalschoenen! Comfortabele sneakers bijvoorbeeld, perfect om mee te feesten. Je kunt verder kiezen voor boots of stevige veterschoenen, die bij voorkeur waterdicht zijn. Zo kom je bij elk weertype dat festival goed door!