Amsterdam, September 2020: Prinses Laurentien In Koninklijk Pale

Welke Nederlandse prinsessen veranderden hun naam?

We zullen alvast verklappen: het zijn er drie! Drie Nederlandse prinsessen hebben hun naam laten veranderen. Hier lees je welke dat zijn:

Prinses Marijke

De jongste zus van prinses Beatrix kennen we als prinses Christina. Toch heette ze in de eerste twintig jaar van haar leven Marijke. Hierbij was Christina haar tweede naam. Omdat ze Marijke te kinderachtig vond klinken, koos ze om de naam Christina te gebruiken. Nu weten we niet beter meer dan dat ze prinses Christina heet.

Prinses Petra

Ook prinses Laurentien, die al jaren met prins Constantijn is getrouwd, heeft haar naam aangepast. Ze werd namelijk geboren als Petra Brinkhorst. De prinses vond haar naam allesbehalve mooi, maar gelukkig had ze wél een mooie tweede naam: Laurentien. Deze naam is de combinatie van de voornamen van haar ouders, namelijk: Laurens Jan en Jantien. Daar werd de prinses veel blijer van en deze voornaam gebruikt ze nu dus ook al jaren.

Prinses Mabel Martine Los

De prinses, die in 2004 met prins Friso trouwde, heeft haar achternaam veranderd. Iedereen was in de veronderstelling dat ze voor het huwelijk Mabel Wisse Smit heette, maar dat is niet haar echte achternaam. Het is de achternaam van haar stiefvader. Haar echte achternaam is ‘Los’ en daarmee heette ze voluit Mabel Martine Los. Nadat haar vader overleed besloot ze de achternaam van haar stiefvader aan te nemen en daarmee was de naam Mabel Wisse Smit geboren.

Bron: Royalty/ Beeld: RVD