Nederland Staat Op Tegen Kanker

Wendy van Dijk opgelucht: dochtertje weer thuis

Een grote opluchting voor Wendy van Dijk en haar dochtertje Lizzy. Het 13-jarige meisje is ontslagen uit het ziekenhuis. Volgens Wendy laat haar gezin een spannende maand achter zich, waarin Lizzy door ‘een heel traject’ ging. Het meisje werd eerder gediagnosticeerd met een zeldzame bloedziekte.

Nu er goed nieuws is, liet Wendy en wit/roze ballonnenboog plaatsen met daarop de tekst ‘welkom thuis Lizzy’. Tijdens haar verblijf in het LUMC mochten haar ouders bij haar blijven. ‘We mogen weer meer vertrouwen hebben in de toekomst en bouwen stap voor stap naar een normaal leven’, aldus Wendy op Instagram.

Volgens de presentatrice zal dat nog ‘een aantal maanden duren’. ‘Maar we zijn in ieder geval weer in onze eigen fijne omgeving’. Speciale dank gaat uit naar de artsen van het LUMC. ‘Wat een specialisme en wat een goede, liefdevolle zorg van iedereen daar. Onvergetelijk.’ De feestdag donderdag was extra groot omdat oma Tiny, Wendy’s moeder, 80 jaar is geworden. ‘Dit is het mooiste cadeau wat ik gekregen heb’, vertelt zij in het filmpje.

Wendy van Dijk liet in januari weten haar werk tijdelijk neer te leggen vanwege de gezondheid van Lizzy. ,,Haar lichaam maakt op dit moment zelf geen nieuwe bloedcellen meer aan. Daar zijn we natuurlijk enorm van geschrokken, maar we stellen ons positief op, Lizzy voorop, en zijn op dit moment samen met de artsen op zoek naar een passende oplossing’’, stelde Wendy tegenover Shownieuws. ,,Ons gezin leeft als het ware weer even in coronatijd. We mogen niet te veel mensen zien.’’

Bron: AD / Foto: ANP