Wesly Bronkhorst Insta

Wesly Bronkhorst: vriendin Raquel dankbaar vanwege hit ‘Amalia’

Als Wesly Bronkhorst aan Party vertelt over het ontstaan van zijn knoeperd van een zomerhit ‘Amalia’, begint hij te stralen. Het lied heeft namelijk alles te maken met een uitspraak van zijn vriendin Raquel. Wesly vertelt ons: “Dat is wel een grappig verhaal. Ik had in Portugal vorige zomer een gele sjaal gezien. Er stond op: € 9 kashmier. Ik dacht, daar kan ik me geen buil aan vallen en nam hem mee voor mijn vriendin. Maar na een tijdje zegt ze: ‘Ik word gek van die sjaal, van al die pluisjes.’ Ik werd er ook gek van, want het huis lag er telkens ook vol mee. Ik zei: ‘Gooi weg dat ding.’ Waarop Raquel zei: ‘Vroeger op de markt in Italië, had je echt van die kwaliteit-sjaals’. Alles wat er na ‘Vroeger op de markt in Italië’ kwam, heb ik trouwens niet meer gehoord. Ik vond het meteen zo’n mooie oneliner, zo ‘s morgens om 08.30 in de badkamer… Die heb ik dus opgeschreven en later ben ik ermee aan de slag gegaan. Ik ging langs in de studio bij Manfred Jongenelis en binnen een uur hadden we het lied klaar.”

Italië werd Italia en omdat het zo lekker rijmt, koppelde Wesly de meisjesnaam Amalia eraan: ‘Vroeger op de markt in Italia, heb ik m’n hart verloren aan die mooie Amalia.’ Het heeft dus niets te maken met onze kroonprinses. Inmiddels zingen iedereen zijn hit overal mee!

Foto: Instagram