Wietze De Jager

Wietze de Jager zucht en steunt maar krijgt ruim 3 ton per jaar

Vorige week kreeg radio-dj Wietze de Jager het voor elkaar om acht minuten live op de radio te klagen over zijn zware vijfdaagse werkweek. Hij vond het maar lastig te combineren met zijn rol als vader van drie kinderen. Een werkweek waar hij zo’n 3 tot 4 ton euro per jaar mee verdient. Wietze, die na negen maanden in zijn nieuwe baan tot de conclusie kwam dat het echt te zwaar was, wil het liefst vier dagen per week werken. Hij is door zijn uitlatingen door werkgever Radio 538 op zijn vingers getikt.

Verwende Wietze de Jager

Mediajournalist Marcus den Blanken zegt in de AD Mediapodcast dat hij de positie van 538 begrijpt: “Volgens mij is het voor iedereen heel normaal dat je ouderschapsverlof kan krijgen, maar hij heeft net een jaar geleden ja gezegd tegen de ochtendshow. Dat is het belangrijkste tijdstip voor een radiozender en daar krijg je flink voor betaald.”

Wat vindt Erik de Zwart?

Erik de Zwart vindt Wietze een klagende diva: “Als je het te zwaar vindt, dan meld je je maar aan bij de plantsoenendienst, lekker overzichtelijk. Je wil toch zo graag op de radio? Dan moet je er ook iets voor over hebben”, sneert hij in het AD. “En bovendien, Wietze kan wel elke dag zijn kinderen uit school halen.”

Bron: AD/Mediacourant / Foto: Radio 538