Pexels Photo 7129065

Wil je geen gehoordrama meer? Doe dan een online gehoortest of ga naar een audicien

Een online hoortest kan nuttig zijn als je twijfelt over je gehoor. Merk je dat je mensen minder goed weer verstaat tijdens verjaardagen en andere party’s en moet je constant te vragen wat ze zeggen? Of merk je dat je de tv steeds harder zet om je favoriete programma’s te verstaan en gaat de knop van de radio op tien? Dan wordt het tijd om na te denken hoe het eigenlijk met je gehoor gaat. Je kunt overwegen gelijk naar een audicien te gaan om je oren te laten testen, maar ook overwegen eerst een online hoortest te doen.

Een online hoortest kun je eenvoudig thuis doen. Zorg dan wel dat er zo min mogelijk omgevingsgeluiden zijn. Het geeft een indicatie hoe het met je gehoor staat en of een bezoek aan de gehoorwinkel zinvol is. Je kunt uiteraard ook gelijk een afspraak maken met een gekwalificeerde audicien om je gehoor te laten testen. Het voordeel is dat je dan gelijk door kunt pakken en een hoortoestel aan kunt schaffen als blijkt dat je gehoor achteruit is gegaan.

Verschillende soorten hoorapparaten


Er komt van alles kijken bij de aanschaf van een hoorapparaat. Het is niet zo dat je de bij de audicien naar binnen loopt, een gehoortest doet en naar buiten loopt met een gehoorapparaat. Er zijn veel verschillende merken en hoorapparaten. De audicien zal je informeren welk hoorapparaat voor jou geschikt is en kan je uitgebreid adviseren. Uiteraard spelen jouw budget en je wensen een belangrijke rol bij de aanschaf van hoorapparaten. Ben je tevreden met een wat eenvoudiger apparaat dat volledig vergoed wordt door de verzekering of wil je het neusje van de zalm? De kosten kunnen flink oplopen.

Voor een paar honderd euro heb je wel een gehoorapparaat, maar de geavanceerde hoorapparaten kosten meer dan duizend euro. Vaak kun je dit wel in termijnen betalen, maar de kans is groot dat de verzekering niet meebetaald. Zoek van tevoren goed uit hoe dit zit bij jouw verzekering. Om die reden is er ook veel voor te zeggen eerst een thuis online gehoortest te doen. Als je het idee hebt dat het eigenlijk nog wel meevalt met je gehoor kun je besluiten later naar de audicien te gaan voor een uitgebreidere gehoortest.

Wil je toch hoorapparaten?

Dan heb je de keuze uit verschillende soorten hoorapparaten. Wil je niet dat mensen zien dat je een hoorapparaat hebt? Dan is een hoortoestel dat in je oor zit een goede optie. Dit wordt op maat gemaakt en valt nauwelijks op. Maakt het je niet veel uit? Dan kom je uit bij de hoortoestellen met een kastje achter je oor. Deze zijn tegenwoordig heel klein, dus vallen nauwelijks op. Daarnaast zijn ze vaak in leuke kleuren verkrijgbaar. Val je graag op? Dan kun je bijvoorbeeld een blauw, paars of rood hoorapparaat kiezen. Wit, zilver of huidskleur zijn ook prima opties. Begin eerst met een online hoortest en oriënteer je alvast op de verschillende hoorapparaten. Je zult merken dat je met een hoorapparaat weer beter hoort.

Bron:  https://www.vanboxtelhoorwinkels.nl/gehoortest