Willeke Alberti Ajdj 011121 (27)

Willeke Alberti heeft vandaag haar laatste optreden solo-theatertour

Willeke Alberti (77) neemt afscheid van het theater. Nouja, in elk geval wat betreft haar solo-theatertournees, verduidelijkt ze tegenover het ANP. “Het kan best zijn dat iemand die me lief is het theater ingaat en met vraagt om een liedje te zingen. Als dat niet te vaak is dan doe ik het met liefde.” De zangeres sluit haar theatertournee dinsdagavond af in Het Concertgebouw.

Ze wil hierna ‘meer voor de zorg zingen’. De zangeres treedt nu al vaak in zorgcentra op. “Dat is eigenlijk iets wat ik al heel lang van plan was”, vertelt ze. “In het theater rust er veel op je schouders. Die schouders wil ik wat rust gunnen. Ik word in februari 78, het is dan toch op naar de tachtig hè.”

Dat geeft ook meer tijd en ruimte voor haar privéleven, want haar werk zorgde weleens voor ‘dilemma’s’ op dat vlak, vertelt Willeke. “Zeker met de kleinkinderen, dat je alles graag wil meemaken.” Ze vindt tijd hebben voor haar familie erg belangrijk, vervolgt ze. “Succes is mooi, maar de liefde is toch het allerbelangrijkste in het leven.”

bron: RTL Boulevard / Foto: Andries Jelle de Jong