Anp 464073483

Winfried Baijens nieuwe presentator Met het Oog op Morgen

Winfried Baijens gaat het NOS-radioprogramma Met het Oog op Morgen presenteren. Dat maakt de NOS vrijdag bekend. De 46-jarige presentator gaat afwisselend met Rob Trip de woensdagse editie presenteren.

Baijens volgt Herman van der Zandt op, die in oktober vorig jaar de NOS verliet. Hij werkt nu bij KRO-NCRV. Volgens de NOS is Baijens naar verwachting eind volgende maand voor het eerst te horen in Met het Oog op Morgen op NPO Radio 1.

,,Noem me een nerd, maar ik luister al bijna mijn hele leven naar het Oog”, zegt Baijens. ,,Als kind probeerde ik na bedtijd zo lang mogelijk wakker te blijven door stiekem naar de radio te luisteren. De band met het programma is voor mij dus heel innig. Het voelt redelijk hallucinant dat ik nu zelf achter de microfoon mag kruipen.”

Giselle van Cann, hoofdredacteur van NOS Nieuws, noemt Baijens ,,niet alleen veelzijdig, maar in zijn manier van vragen stellen ook oprecht nieuwsgierig, hoffelijk en tegelijkertijd vasthoudend. Dat maakt Winfried een aanwinst voor de radio op de late avond en voor het presentatorenteam van het Oog.”

Foto: ANP