Wonder

0

De geboorte van een kind, is iets magisch. Ik kan me blijven verwonderen over dat wij vrouwen zo’n klein mensje negen maanden onder ons hart dragen en het leven schenken… Een geboorte heeft altijd weer iets ontroerends. Iets wat Sieneke, die we allen nog kennen van haar deelname aan het ’Songfestival’, inmiddels ook weet. Haar eenjarige dochtertje Rosalie laat de zangeres elke dag weer smelten. Maar ook echtgenoot Jan weet het hart van Sieneke te verwarmen sinds hun wondertje er is. ”Hij is een geboren vader”, zo zwijmelt de jonge moeder.

Ook radioman Mattie Valk leek in de wieg te zijn gelegd voor het vaderschap. Sinds zijn partner hem vertelde zwanger te zijn van een tweeling, zweefde Mattie op een grote roze wolk. Hij kon niet wachten om pappa te worden… Mattie had in zijn programma al eens gezegd dat een natuurlijke zwangerschap voor hem en zijn vriendin ’een klein wonder’ was. De schrik was groot toen de twee meisjes al in de 26e week werden geboren. Veels te vroeg natuurlijk. Mattie was bezorgd om de toestand van zijn baby’s, maar hij bleef positief. Tot nu; de radio-dj is namelijk volledig ingestort. Want de kindjes blijken helemaal niet van hem te zijn. Wat een schok moet dit zijn voor de sympathieke Q Music-dj. Ongelooflijk, wat een toestand. Of Mattie de kinderen zal blijven zien en een rol zal spelen in de opvoeding, is afwachten. Wat wel zeker lijkt, is dat de relatie met de kersverse moeder niet meer levensvatbaar is. Een verzoening zit er niet meer in en dat verwondert me niet.

Hetzelfde geldt overigens voor Estelle Cruijff en haar doodzieke vader. De blondine wil haar vader dolgraag zien en tot steun zijn, maar zijn partner wil daar niets van weten. Vriendin Jeannette houdt de deur stevig op slot en weigert aan een hereniging mee te werken. Hopelijk strijkt ze nog met haar hand over het hart. Al lijkt daar op dit moment een wondertje voor nodig…

Tot volgende week!
Chantal Braspenning
Chef Redactie

Share.