Wordt nieuwkomer Boyd Utopiaan van het Jaar?

Gaat Boyd er met de jaarlijkse buit vandoor in het SBS6-programma Utopia? De nieuwkomer is pas drie weken binnen, maar hij heeft nu al het hart van de kijker gestolen. De boomlange tatoeëerder prikt namelijk vlijmscherp de bestaande verhoudingen lek en dat valt kennelijk in de smaak. Hij is op dit moment de absolute nummer 1 in de online poll van het programma. De vraag rijst echter of hij ook een reële kans heeft om de titel Utopiaan van het Jaar te winnen? Daar hebben sommige Utopia-inwoners hele andere ideeën over. Uiteindelijk bepalen zij samen met de kijkers wie de felbegeerde titel wint en het bedrag dat op dat moment in de staatskas van Utopia zit. De verkiezing en de uitslag zijn op maandag 2 januari te zien in de extra lange uitzending van Utopia, van 19.30 uur tot 20.30 uur bij SBS6.

In het eerste jaar van Utopia won Giorgio de titel en vorig jaar was Ivan Utopiaan van het Jaar. Na twee mannen vinden Billy, Dominique, Gina, Karin, Ramona, Romy, Rowena en Victoria het wel eens tijd voor een vrouwelijke winnaar. De mannen denken daar uiteraard anders over. Bas, Boyd, Cemal, Jacco, Jessie, Kevin en Ruud gaan zeker de strijd aan met de vrouwen van Utopia.

Stemmen
De kijkers bepalen voor 50% wie de winnaar wordt. Zij kunnen stemmen vanaf vrijdag 23 december door een sms te sturen met de voornaam van hun favoriete inwoner naar 4600. De inwoners van Utopia hebben voor 45% invloed op de einduitslag en de laatste 5% wordt bepaald door de Utopia-paspoorthouders. Zij kunnen vanaf donderdag 29 december stemmen via www.sbs6.nl/utopia. Alle lijnen sluiten op vrijdag 30 december om 11.00 uur.

De reguliere uitzending van Utopia vanaf 19.30 uur bij SBS6 trekt samen met de late uitzending dagelijks 713.000 kijkers. In de belangrijkste doelgroep 25 tot 54 jaar is het marktaandeel gemiddeld 12,1%, ruim boven het zendergemiddelde van 9,3%. Over heel 2016 is het gemiddelde marktaandeel in de doelgroep vrouwen tussen de 20 en 34 jaar 13%.

Uitzending Utopiaan van het Jaar
De extra lange verkiezingsuitzending van Utopia is op maandag 2 januari 2017 tussen 19.30 uur en 20.30 uur te zien bij SBS6.