Xandra Brood: Herman had het mooi gevonden opa te zijn

Recent is bekend geworden dat de oudste dochter Lola, van Herman en Xandra Brood in december van een dochtertje is bevallen. Het meisje heeft de naam Lua Novi Rae meegekregen. Op de vraag wat voor soort oma Xandra is, zegt ze: ”Ik ben wel heel snel van het vasthouden, knuffelen en doen enzo. Als ze groter is, denk ik dat ik het heel leuk vind om spelletjes te spelen en te tekenen. Lola is nu nog gewoon thuis. Haar vriend, die even vrij is geweest, werkt wel. Ik heb geen vaste dagen waarop ik oppas. We moeten even kijken hoe we dat gaan doen, maar ik ga zeker een dag oppassen. Lola en haar vriend wonen in een tuinhuis achter mijn huis, dus als ze even weg moeten kan ik zeggen: ’Zet haar even lekker hier.’”

Herman was graag opa geworden

Hoe denk je dat je bijna 22 jaar geleden overleden man Herman Brood het gevonden had om opa te zijn? ”Het is jammer dat hij dit niet meemaakt, want hij zou dat mooi hebben gevonden. En dan ook nog een kleindochter… Herman zou dat leuk hebben gevonden. Lola was vijftien toen hij overleed. Holly was zes. Beiden waren nog erg jong om met Herman over het zijn van opa te fantaseren.”