Free A Gril Actie

Yolanthe stuk van verdriet

Toen Party enige tijd geleden aan Yolanthe Cabau vroeg wanneer ze écht stuk is gegaan van verdriet, kregen we een emotioneel relaas van haar te horen:

“Voor een EO-documentaire die in april 2014 wordt uitgezonden, ben ik naar Brazilië gegaan namens de stichting ‘Free a Girl’ waarvoor ik me inzet. De aanleiding daarvoor was de kinderprostitutie in Brazilië; wat ik daar allemaal heb gehoord en gezien, heeft me enorm aangegrepen. Terplekke was ik best wel sterk en wilde ik zoveel mogelijk meemaken en doen. Logisch, want je bent er naar toe gereisd en dan wil je doen wat je kunt doen. Vooral toen ik terugkwam, kreeg ik een klap. Ik vloog via Portugal en Italië naar Istanbul, maar werd onderweg steeds wakker van nachtmerries. Ik hoorde meisjes roepen om hulp en was enorm aan het zweten. Toen ging ik wel echt even stuk. Het besef kwam des te meer in wat voor totaal andere wereld ik was geweest en hoe heftig die meisjes hun leven moeten leven. Dat dat nu allemaal gebeurt op deze wereld, dat is onverdraagbaar. We zien het niet dagelijks, maar die meisjes maken het wel dagelijks mee. Toen ik terugkwam uit Brazilië, heb ik de eerste nachten geen oog dicht gedaan omdat het me zo aangreep.”

Yolanthe Insta
Foto: Instagram