Groot Youp Hh 45399771

Youp van ’t Hek gaat in december tijdens afscheidstour Flappie zingen

Youp van ’t Hek gaat in december tijdens zijn afscheidstournee De Laatste Ronde! het lied Flappie weer zingen. Dat vertelde de 68-jarige komiek zaterdag in het radioprogramma De Taalstaat.

Flappie geldt als Van ’t Heks eerste hit. Het nummer uit 1978 werd pas vier jaar later opgemerkt toen Koos Postema en Willem Ruis het een paar keer draaiden in het programma Langs de Lijn.

“Ik heb nu drie muzikanten in mijn show. We hebben besloten om het in december weer te gaan doen”, verklapte de cabaretier in De Taalstaat.

Het iconische kerstlied vertelt over kerstochtend 1961, toen Van ’t Heks vader zijn geliefde konijn opofferde voor het kerstdiner. Van ’t Hek zong het lied in een show van Cabaret Nar, de cabaretgroep waarmee hij in de jaren zeventig optrad. De muziek is van componist en pianist Jan Kokken.

Van ’t Hek denkt dat het lied zo aanslaat omdat “veel mensen van mijn generatie dit ├ęcht hebben meegemaakt”, zei de cabaretier in De Taalstaat. Door dit lied wordt bij hem thuis nooit konijn gegeten. “Toen mijn dochter het voor de eerste keer hoorde, begon ze verschrikkelijk te huilen: hoe kon ik dit doen? Ik heb toen moeten beloven dat we nooit konijn zouden eten.”

Bron: nu.nl / foto: Hollandse Hoogte