Youp van ‘t Hek stopt na 2020 met oudejaarsconference

Youp van ‘t Hek stopt na 2020 definitief met zijn periodiek terugkerende Oudejaarsconference op NPO 1. Hij vindt het na tien keer welletjes geweest. Dat laat de cabaretier weten in het AD. Dit jaar was ook een mooie afsluiter geweest, zegt hij. “Natuurlijk denk ik: dit jaar had ik graag onder handen genomen. De boeren, die toestand in Ruinerwold. Dat is toch een waanzinnig mooi thema: iemand die op een dag naar buiten komt in een voor hem geheel nieuwe wereld. Als een soort Alien.”

Van ‘t Hek had Ruinerwold volop behandeld in zijn conference. “Overigens dacht ik altijd dat in alle Drentse kelders wel een stokoud echtpaar of een debiele broer zat opgesloten. Meende zelfs dat het verplicht was.”

Af en toe gebeurt er héél veel in een jaar. “In 2014 kon ik de ramp met de MH17 gebruiken aan de hand van een waar gebeurd verhaal van een vriend. Die miste een vliegtuig dat verongelukte. Die instap kaart ligt nog altijd op zijn bureau.”

Daar Claudia de Breij dit jaar de conference doet, moet Van ‘t Hek het met 2020 doen. “Ach, 2020 brengt ongetwijfeld noemenswaardige dingen. De zelfmoord van Harry en Meghan. Zou zomaar kunnen.”

bron: Mediacourant