Yves Berendse 24012024 Ajdj (27)

Yves Berendse heeft een kinderwens

De ster van Yves Berendse is rijzende. Hij speelde eind vorig jaar AFAS Live plat en heeft nu de helft van zijn aankomende theatershows al uitverkocht. De sympathieke Yves ontvangt ons in feestcafé Tante Roosje op het Rembrandtplein in Amsterdam. Het is zijn stamkroeg en de eigenaresse is Kimberley Kruiter, de vriendin van Yves’ kameraad Tino Martin. We spraken Yves onlangs over zijn carrière, maar ook over dertig zijn, sentimenteler worden en een kinderwens. “We hopen natuurlijk dat ons dat vroeg of laat gegund is.”

Yes, je bent dertig jaar, een mooie leeftijd. Waar denk je zoal over na?

“Om maar eens iets te noemen: mijn vriendin en ik hebben beiden een kinderwens. Dat zijn wel dingen die me bezighouden. We hopen natuurlijk dat ons dat vroeg of laat gegund is. Ook ga ik bewust wat anders met mensen om. Bijvoorbeeld met mijn ouders. Ik denk dat de meeste mensen wel herkennen dat je weleens licht geïrriteerd naar je ouders kunt reageren, zo van: ‘ja-ha mam’ en: ‘nee-hee pa’. Daar waak ik tegenwoordig beter voor. Mijn vader is echt mijn vriend en gaat vaak met me mee. Mijn moeder is vooral heel beschermend en maakt zich nog weleens zorgen om dingen. Stel dat ze weet dat ik een avondje op stap ga, dan krijg ik ’s avonds laat nog wel een appje van: ‘Ben je al thuis?’. Het is eigenlijk alleen maar mooi dat iemand zo goed om je denkt. Vier jaar geleden had ik misschien bij zo’n appje gedacht: laat me toch even met rust, mam. Maar als je ouder wordt, ga je daar anders over nadenken. Het is natuurlijk alleen maar goed bedoeld. Ik denk dat die ouderlijke zorgen nog beter bij me binnenkomen, als ik zelf vader ben geworden.”

Foto: AJDJ