glennis-grace

Zingen is gezond

Zingen verhoogt de weerstand en is goed tegen stress, zo wijst onderzoek uit. Dit in ogenschouw genomen, is het aannemelijk dat Glennis Grace de afgelopen stressvolle tijd uit volle borst heeft gezongen. Helaas niet voor volle zalen, maar vooral in de beslotenheid van haar eigen huiskamer. Sinds de Jumbo-rel keerde het publiek zich immers grotendeels van de Amsterdamse nachtegaal af. En dat doet pijn. Nog pijnlijker is echter dat ook goede vrienden afstand namen van Glennis. Ze heeft heel veel spijt van het supermarktincident, maar toch hoopt Miss Grace op een tweede kans. ”Ik weet dat er wel weer wat goeds gaat gebeuren. Dat vertrouwen heb ik wel”, aldus Glennis.

Daar waar de zangeres hoopt snel weer avond na avond voor een uitzinnig publiek te mogen zingen, heeft Jan Keizer zijn microfoon voorgoed aan de wilgen gehangen. Zijn fans hopen wellicht dat hij nog eenmaal het podium zal bestijgen, maar die hoop slaat Jan zonder pardon stuk. ”Ik ga de bühne niet meer op.” Jan heeft mooie herinneringen aan zijn tijd met BZN, maar het is wat hem betreft mooi geweest. Wat niet wegneemt dat zijn stem nog geregeld door huize Keizer schalt. ”Ik zing nog elke dag, achter mijn computertje. Dat vind ik hartstikke leuk om te doen.” En Jan schreef onlangs nog een nummer voor Jan Smit en Marco Schuitmaker. ”Zo blijf ik er toch een beetje bij betrokken, dat vind ik wel hartstikke leuk.” De Volendammer vindt dat meer zangers zouden moeten stoppen met optreden. ”Sommige artiesten gaan te lang door.”

Dit geldt soms ook voor relaties. Want als de liefde voorbij is, kan men beter de stekker eruit trekken. Dat gold voor Sylvie Meis en Niclas Castello. Begin dit jaar lieten ze weten te gaan scheiden. Enkele maanden later vertelt Syvie dat het heel goed met haar gaat. Ze straalt weer van oor tot oor. Benieuwd waarom La Meis momenteel het hoogste lied zingt? U leest het deze week in Party, plus nog veel meer spannend shownieuws!

Chantal Braspenning – hoofdredacteur

Foto: ANP