Margriet 850x0

Zo blijven prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven fit

Prinses Margriet is nog enorm fit voor haar leeftijd van inmiddels tachtig jaar. Hoe doet ze dat? ”Of het in mijn genen zit, durf ik niet te zeggen. Feit is dat als je ouder wordt en fit wilt blijven je in beweging moet blijven.”

Doodeng

Dat hoeft niet per se samen. “Mijn man gaat duiken. Daar heb ik helemaal niks mee, ik vind het doodeng onder water. Dus dat doet hij met vrienden. Ik ga dan bijvoorbeeld met een vriendin naar Oostenrijk om te wandelen en skiën.”

Hersenen trainen

“We wandelen veel, maar ik zwem ook bijna elke dag en we fietsen. En ik train ook mijn hersenen. Die moeten ook in beweging blijven! En dat is niet alleen op de hoogte zijn van het nieuws, maar ik puzzel ook heel veel. Ik ben van de sudoku puzzels. Wat ik wens is dat ik zowel lichamelijk als geestelijk gezond blijf.”

Tip van de redactie

In Máxima, meer dan Majesteit onthult Rick Evers een intiem portret van de geliefde koningin, gebaseerd op exclusieve gesprekken. Ontdek haar passie, drijfveren en balans tussen koninklijke plichten en moederschap. Een zeldzame blik achter paleisdeuren. Voor meer informatie klik op onderstaande button.