Bas Muijs 15042022 Ajdj (26)

Zo gaat het met Bas Muijs na hartaanval en gijzeling

Acteur Bas Muijs staat na een moeilijke periode weer op het podium. Na een zware hartaanval en maanden van revalidatie werd hij slachtoffer van mishandeling en afpersing.

De 47-jarige acteur kreeg in december 2021 een zware hartaanval die hij ternauwernood overleefde. Na maanden revalideren keerde Muijs terug in de serie Goede Tijden, Slechte Tijden, waar hij de rol van Stefano Sanders vertolkt. Fysiek voelt hij zich weer bijna de oude, vertelt hij aan het AD.

In maart dit jaar is de acteur gegijzeld en beschoten met een spijkerpistool. Muijs kan niet veel zeggen over de zaak, omdat het onderzoek naar het misdrijf nog loopt. De zaak wordt later inhoudelijk behandeld voor de rechter.

Dat Muijs na deze turbulente periode weer op het podium kan staan, geeft hem veel energie. “Als acteur is niets heerlijker dan op het podium te staan voor een zaal vol mensen die onophoudelijk zitten te schaterlachen. Het is ook een van de dingen die mij op de been hielden in de afgelopen periode.” De acteur staat zaterdag en later dit jaar met Theater van de Klucht in het theater met de voorstelling Oh Oh Den Haag.

Muijs heeft ook zijn oude hobby zaalvoetbal weer opgepakt. “Daarvoor heb ik wel extra moeten trainen”, zegt hij. “De hereniging met mijn team was zo’n emotioneel moment dat de scheidsrechter de wedstrijd even moest stilleggen. Ik ben ook zo ontzettend dankbaar dat ik het allemaal weer kan.”

Bron: nu.nl / Foto: AJDJ