Birgit Schuurman Insta

Zó werd Birgit Schuurman op latere leeftijd zwanger

Naast alles wat Birgit Schuurman (46) in de spotlights doet (zingen, acteren) is ze ook moeder van haar twee zoons Chico (14) en Jimi (bijna twee). Dat Jimi werd geboren is een klein wonder. De artsen vonden de actrice te oud om een gezond kind te krijgen.

Birgit Schuurman naar België voor zwangerschap

Aan Vriendin vertelt Birgit hoe ze uiteindelijk tóch zwanger is geworden. “Het lukte eerst een jaar niet en werd toen een ivf-traject. Dat was een nieuwe keuze: gaan we daar helemaal induiken? Maar als ik eenmaal een beslissing heb genomen, ga ik ervoor. We hebben megageluk gehad, de allereerste poging is meteen gelukt. We hadden maar één eitje, dus dat is bijzonder. We moesten er trouwens wel voor naar België. Hier in Nederland was ik ‘te oud om een gezond kind te krijgen’, ik beviel uiteindelijk toen ik 44,5 was. Nou, Jimi ligt nu thuis lekker te slapen en is hartstikke gezond!”

Gouden tip van Birgit Schuurman om zwanger te worden op latere leeftijd

“Dat wil ik graag iedereen aanraden die ook in het voortraject van een zwangerschap hier in Nederland van het kastje naar de muur wordt gestuurd: ga naar dokter Marion Valkenburg in Leuven. Echt, ik zou graag aandelen hebben in haar praktijk! Ik had één Zoom-gesprek met haar waarin ze me allerlei vragen stelde, ook over mijn menstruaties. Eerst dacht ik nog: daar zit ik hier niet voor, ik wil zwanger worden. Maar met enkele vragen legde ze precies mijn probleem bloot. Terwijl artsen hier zelfs ín me hebben gekeken, hè! Die interpreteerden uitslagen anders en zagen ze zelfs als positief, terwijl dokter Valkenburg ze herkende als het probleem. Dus, echt, mijn tip: ga naar die vrouw toe, als het niet lukt. Vaak krijg je het nog vergoed ook van je zorgverzekering. In België zijn ze echt verder met deze fertiliteitsproblemen.”