Amalia

Zorgen

Amalia’s studententijd begon vorig jaar met een behoorlijke domper. Door bedreigingen was ze genoodzaakt bij haar ouders thuis te blijven wonen. Vanuit Huis ten Bosch volgt Amalia dapper haar online lessen aan de Universiteit van Amsterdam. Maar waar haar vader koning Willem-Alexander van een zorgeloze studententijd kon genieten, wordt deze belangrijke fase in het leven van Amalia toch vooral gekenmerkt door angst en verdriet. Gelukkig kan Amalia alle zorgen nu even ontvluchten, nu ze met haar ouders op werkreis is in het Caribisch deel van ons koninkrijk. Met de lokale bevolking heeft de prinses al vrolijk gedanst in het Caribische zonnetje. Op de eilanden is Amalia met open armen ontvangen en met haar enthousiasme en oprechte interesse stal ze vele harten. Dat zal haar ongetwijfeld goed doen, want in Nederland lagen de Oranjes de laatste tijd geregeld onder vuur.

Wie ook onder vuur ligt, is Danny de Munk. Hoewel het openbaar ministerie niet genoeg bewijs ziet om de zanger na een aangifte van verkrachting te vervolgen, blijft zijn agenda vooralsnog akelig leeg. In een uiterste poging om zijn naam te zuiveren, zal Danny daarom de aangeefster op 16 maart in een openbare zitting laten horen. En zorgen zijn er ook voor Rachel Hazes. Sinds het overlijden van haar man André Hazes beheert zij zijn nalatenschap, maar volgens haar dochter Roxeanne heeft ze zich die taak van erfgename onrechtmatig toegeëigend. Daarbij ontdekte Party dat Rachel de afgelopen jaren miljoenen is verloren. Het zijn al met al geen zorgeloze tijden…

Al weet Henriëtte de Nijs tussen alle zorgen door toch vooral juist het mooie te zien. Hoewel haar man Rob de Nijs door de ziekte van Parkinson niet veel meer kan, genieten zij samen met volle teugen. ”Iedereen weet dat geluk in de kleine dingen zit, en daar zit het ook echt.” Een wijze les.

Chantal Braspenning – hoofdredacteur

Foto: ANP