Placeholder

Zorgt slaaptekort voor een slechte huid?

Niemand vaart wel bij een tekort aan goede nachtrust, maar op den duur kan slaaptekort grote gevolgen hebben voor uw welzijn. Te weinig slaap zorgt voor emotionele eetbuien, waardoor u eerder aankomt. De kans op een verkeersongeluk wordt verdubbeld omdat de oog-handelings coördinatie afneemt en men ‘lomper’ reageert.

Te weinig slaap heeft tevens tot gevolg dat het afweersysteem minder goed werkt en iemand eerder vatbaar wordt voor infecties. Ook wordt men er vergeetachtig van. Emotioneel heeft het ook gevolgen, want uit onderzoek aan de Harvard Medical School blijkt dat iemand die tekort slaapt 60 procent minder goed kan relativeren en eerder emotioneel ongecontroleerd reageert (woede-uitbarstingen).

Het zou op den duur ook kunnen leiden tot een slechte huid, want door slaaptekort veroudert deze sneller. Wie slaaptekort heeft, ziet er zelfs ongelukkiger en minder aantrekkelijk uit. Alle reden dus om er regelmatig vroeg in te duiken en ervoor te zorgen dat u ‘s nachts lekker kunt bijtanken!