Tom Metz Ajdj

Zwarte dag

Donderdag 8 februari jl. was een zwarte dag voor het Party-team. Twee oud-collega’s bleken te zijn overleden. Fotograaf Dennis van Tellingen werd slechts 45 jaar. Immens verdrietig. In deze editie leest u meer over Dennis. Ook oud-redacteur Tom Metz is niet meer onder ons. Zijn overlijden is eveneens een schok voor onze redactie.

Hij was een gouden gozer, met het hart op de juiste plek. Tom kon verhalen vertellen als de beste. Zoals over zijn tijd met André Hazes, een goede vriend van hem. Rachel Hazes schreef samen met Tom Metz het boek ’Typisch André’ over haar man. Dit boek werd in 2005 uitgebracht, op de sterfdag van de volkszanger. Het werd een bestseller. Tom was apetrots op deze prestatie en terecht. Het geld dat hij hiermee verdiende, gaf hij in rap tempo weer uit. Tom was een gulle gever. Hij gaf zijn laatste cent nog aan anderen uit. Ook als hij zich dat eigenlijk helemaal niet kon veroorloven.

Was het Hazesboek een doorslaand succes, we hielden ons hart vast toen Tom ons vertelde dat hij een eigen café ging runnen. Het leek ons een giftige cocktail, want laten we eerlijk zijn… Tom was bepaald niet van de blauwe knoop, met een Fristi in zijn hand hebben wij hem in ieder geval nooit gezien. Tom stapte inderdaad al snel weer uit zijn café, maar bleef bij Party werken. Tot enkele jaren geleden, daarna verloren wij hem uit het oog. Maar wat hebben we met hem gelachen op de redactie. Zijn persiflages van Nana Mouskouri (met zwarte pruik) waren legendarisch. De herinneringen aan Tom met zijn grote hart, grappen en grollen koesteren wij als oud-collega’s. Rust zacht Tommie. Wees lief daarboven voor Dennis én voor jezelf. Drink een biertje met Hazes. En vertel aan iedereen in de hemelkroeg je mooie verhalen. In geuren en kleuren, zoals alleen jij dat kan…

Chantal Braspenning – hoofdredacteur

Foto: AJDJ