Placeholder

Zwijgen

Het bleef even stil aan de telefoon toen ik vorige week maandag Bridget Maasland belde met de vraag of Allard van Santbrink de nieuwe liefde in haar leven was. “Nou, het is allemaal nog wel heel erg pril. We kennen elkaar een paar weken. Maar het is waar, we hebben het enorm leuk…” Bridget was op dat moment dus best nog een beetje terughoudend over haar relatie. Maar Allards moeder niet. De bekende paragnoste Liesbeth van Dijk, was dolblij met de relatie van haar zoon met Bridget. Een paar dagen later sprak Bridget in een groot interview in De Telegraaf ook eerlijk en open over haar liefde en haar toekomstplannen.

Een paar uur duurden die dromen slechts, want toen begon Allard om zich heen te slaan. Kennelijk helemaal in de war door de publiciteit en tientallen aantijgingen op internet, waarin hij een toyboy en een mannelijke golddigger werd genoemd, vergat hij even alle fatsoensnormen. In plaats van een gesprek onder vier ogen met Bridget, met wie hij het de afgelopen weken toch echt wel heel goed kon vinden, begon hij -tegen iedereen die het maar wilde horen- te vertellen dat er geen sprake was van een relatie. En hij was beslist niet verliefd op Bridget, terwijl gek genoeg zijn eigen moeder een dag eerder nog heel enthousiast en blij het tegendeel beweerde.

Deze liefdessoap kent nu alleen maar verliezers. Bridget zwijgt en ze heeft gelijk. Dat zou Allard eigenlijk ook moeten doen. Of was het hem toch alleen maar te doen om in de belangstelling te komen over de rug van een bekende Nederlander, zoals hem nu op Twitter wordt verweten?

Veel leesplezier in deze Party,

Wim Schaap