Bas Muijs

Celstraf voor man die GTST-acteur Bas Muijs gijzelde en mishandelde

Harry W., die vorig jaar ‘GTST’-acteur Bas Muijs (48) gijzelde en mishandelde, moet twee jaar de cel in, waarvan zes maanden voorwaardelijk. Dat oordeelde de rechtbank in Utrecht.

Bas beleefde een nachtmerrie op 13 maart 2023. De acteur werd naar een huis in Arnhem gelokt waar hij een terminale fan zou ontmoeten. Eenmaal aangekomen werd de GTST-acteur gegijzeld. Hij werd daarnaast mishandeld en beschoten met een spijkerpistool door Harry W. Hij deed dit nadat Madelon L. tegen hem heeft gezegd dat Bas haar heeft verkracht tijdens een vakantie in Salou. Harry W. eiste 35.000 euro van Bas en hij moest op camera verklaren dat hij L. had verkracht.

Lees ook: OM eist gevangenisstraf tegen man die Bas Muijs gijzelde

Harry W. krijgt dus een gevangenisstraf van twee jaar, waarvan zes maanden voorwaardelijk. Ook moet hij zich laten behandelen. Het OM eiste een hogere straf voor Harry W., maar de rechtbank acht een poging tot doodslag niet bewezen. Wel is hij schuldig aan een gewelddadige poging tot afpersing en het vasthouden van Bas. Madelon L. krijgt een taakstraf van 80 uur. Ze was dan niet verantwoordelijk voor de gijzeling en mishandeling, maar ze schakelde ook geen hulp in voor de Goede Tijden, Slechte Tijden-acteur.

Bas was, net als tijdens de inhoudelijke behandeling, niet aanwezig bij de uitspraak. Hij wil het voorval achter zich laten.

Meer over de zaak in de video hieronder.

Foto: ANP / Video: Talpa