Ali B Rechtbank Zedenzaak

Ali B vrijdag tóch niet aanwezig bij uitspraak zedenzaak

Ali B (42) zal aanstaande vrijdag niet aanwezig zijn bij de uitspraak van de zedenzaak tegen hem, zo heeft zijn advocaat Bart Swier aan ‘RTL Boulevard’ laten weten. Het Openbaar Ministerie had eerder een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 3 jaar geëist. De reden voor zijn afwezigheid is nog onduidelijk.

Rapper Ali B wordt beschuldigd van vier zedenmisdrijven met drie vrouwen, waarvan een deelnam aan The Voice of Holland. Het OM beweert dat Ali B schuldig is aan twee gevallen van verkrachting en twee gevallen van aanranding. Op 14 juni heeft het OM een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 3 jaar geëist. De uitspraak wordt aanstaande vrijdag verwacht.

Ali’s afwezigheid aanstaande vrijdag komt als een verrassing, gezien hij tijdens het proces zowel binnen als buiten de rechtszaal uitgebreid het woord voerde. De rapper heeft gedurende de drie dagen van het proces meerdere interviews aan de media gegeven.

Rechtszaak Ali B, Dag 3
Ali B bij de rechtbank in Haarlem, Dag 3

Lees ook: ‘Ali B. heeft coronalied bewust de nek omgedraaid’

Voormalig advocaat Khalid Kasem heeft zich ook bemoeid met de zedenzaak rond de voormalig jurylid van The Voice of Holland. Dat bevestigt advocaat Sébas Diekstra, die Jill Helena bijstaat. “Hij vroeg mij of ik ervoor open zou staan om persoonlijk met Ali B in gesprek te gaan,” aldus Diekstra. Bekijk de video hieronder:

Lees ook: Uitkomst strafrechtelijke onderzoeken: Ali B & Jeroen Rietbergen worden vervolgd, Marco Borsato niet

TEKST: DENISE DELGADO
BEELD: ANP
Bron: RTL Boulevard