Schermafbeelding 2021 02 05 Om 15.55.52

Vijf tips die u thuis kunt doen tegen ‘corona-verveling’

De lockdown treft ons allemaal. Velen werken thuis en op bezoek gaan bij anderen is er eigenlijk niet bij. Dacht je het er goed van af te brengen, maar begin je je steeds vaker te vervelen? Het is normaal om af en toe een moment van verveling te hebben. Het is zelfs positief, want je hersenen krijgen rust om even helemaal niets te doen. Wie weet komt er vanuit die rust vanzelf een idee omhoog borrelen om activiteiten te ondernemen. Is dat niet het geval? Dan hebben wij een aantal tips voor je. 

1. Daag jezelf uit op sportief gebied

Sport kan een goed idee zijn als je je verveelt. Maak het sporten aantrekkelijker door allerlei challenges te bedenken. Heb je moeite met de plankoefening? Probeer deze dan minimaal twee minuten te doen. Hou je van hardlopen? Probeer dan eens meer kilometers te gaan lopen. Maak het moeilijk voor jezelf en deel je resultaten met anderen. Maak een app-groepje aan met mensen die zichzelf ook willen uitdagen. Boek je successen, vergeet dan niet om jezelf eens te belonen. Schaf bijvoorbeeld de Ted baker tas aan al tijden op je verlanglijstje staat. 

2. Ontdek nieuwe recepten 

Koken is een beleving voor al je zintuigen. Dus weg met de kant- en klaarmaaltijden en laat je smaakpupillen verassen door nieuwe recepten te proberen. Bundel de recepten die goed uitpakken in een eigen receptenboek. Waarschijnlijk heb je nu ook meer tijd om in de keuken te staan. Maak het jezelf daarom niet te makkelijk en duik eens in de Franse, Aziatische of Zuid-Amerikaanse keuken. 

3. Begin met een nieuwe hobby 

Altijd al een muziekinstrument willen spelen? Start vandaag nog. Of begin met tekenen, dansen, puzzelen, haken etc. Er zijn zoveel hobby’s. Volgens de Gezondheidsraad is het hebben van een hobby harstikke gezond. Heb je nooit tijd gehad om jezelf te verdiepen in astrologie? Verdiep je dan eens in het onderwerp en verzamel informatie over wat jij leuk vindt. Of leer een nieuwe taal nu je de tijd hebt. Handig voor als je straks weer op vakantie kan. Bovendien houdt leren je hersens gezond.  

4. Droom over een vakantie 

Wordt je somber van het constant thuiszitten? Een vakantie zit er voorlopig nog niet in, wat wel kan: alvast bedenken wat je eerste vakantiebestemming wordt. Wie weet zie je jezelf in gedachten je crossbody tas alvast inpakken. Of maak een lijstje van de bezienswaardigheden die je wilt zien op je droombestemming. Het fantaseren en voorbereiden kan je enorm opvrolijken. 

5. Bundel je favoriete foto’s in een album

Heb jij een smartphone vol met leuke foto’s en doe je daar eigenlijk niets mee? Het is fijn om terug te blikken op mooie momenten, het geeft je een positief gevoel. Naast je smartphone heb je misschien foto’s op je laptop. Haal je laptop uit de laptoptas 17 inch en verzamel je favoriete foto’s. Laat ze afdrukken in een fotoboek. Heb je eindelijk al die leuke foto’s bij elkaar! 

Gerelateerde artikelen