Image001 (2)

5 tips om jouw haar mooi en gezond te houden

Een mooie coupe is jouw visitekaartje. Hiervoor wil je natuurlijk dat jouw lokken mooi zijn én blijven. Een goede verzorging van jouw haar is daarom een must. Gelukkig hoeft het verzorgen hiervan niet zo moeilijk te zijn, mits je de belangrijkste stappen opvolgt. Hieronder geven wij jou een aantal tips voor een stralende look.

Tip 1: Was het haar niet te vaak

Ook al is het misschien verleidelijk, maar iedere dag jouw haar uitwassen is niet zo’n goed plan. Ten eerste zal jouw haar sneller beschadigen, omdat de haarschubben door een shampoo worden geopend. Daarnaast is het ook niet goed voor de hoofdhuid: met shampoo verwijder je de natuurlijke oliën en daardoor zal het alleen maar sneller vet worden. Droogshampoo is een prima manier om de wasbeurt van jouw haren nog een dagje extra uit te stellen.

Tip 2: Gebruik beschermende producten als je gaat stylen

Wanneer je het haar gaat föhnen en vervolgens gaat krullen met de krultang krijgt het behoorlijk wat te verduren. Deze hete apparaten zijn namelijk een boosdoener voor jouw haar. Ze breken het haar af en maken het minder glanzend. Om jouw haar te beschermen is het belangrijk om hiervoor speciale producten te gebruiken. Volgens luxplus.nl is dit helemaal van belang als je jouw haar hebt geverfd. Het kan zelfs de kleur vervagen als je geen beschermproducten gebruikt. 

Tip 3: Breng regelmatig een bezoek aan de kapper

Een beschadigde haardos is niet leuk. Het ziet er overigens ook niet zo mooi uit. Daarom is het belangrijk om regelmatig naar de kapper te gaan en de dode punten weg te halen. Hierdoor lijkt het meteen weer een stuk gezonder en kom je weer goed voor de dag. Het wordt aangeraden om elke drie maanden de puntjes bij te laten knippen.

Tip 4: Eet gezond

Een gezonde bos haar heeft behoefte aan voedingsstoffen. En daar moet jij voor zorgen. Dit doe je door genoeg eiwitten, mineralen en gezonde vetten te eten. Hier wordt jouw haar blij van, want jouw haar is namelijk opgebouwd uit eiwitten. Eet bijvoorbeeld kwark, ongezouten noten en een vette vis. Bovendien zal vitamine A een positief effect hebben op jouw kapsel. Deze vitamine zorgt er namelijk voor dat talg wordt aangemaakt. Zeg maar hallo tegen een gezonde coupe!

Tip 5: Borstel het haar niet te vaak

Te vaak borstelen veroorzaakt beschadigd haar. Vooral als je het haar borstelt wanneer het nog nat is. Nat haar is namelijk heel gevoelig en wanneer je daar met een borstel doorheen gaat, zullen jouw lokken hier niet goed op reageren. Bovendien is het belangrijk om de juiste borstel voor jouw haartype te gebruiken.