Caroline Van Der Leeuw Insta

Caro Emerald paste niet in het schoonheidsideaal

Singer-songwriter Caroline van der Leeuw, die eerder optrad als Caro Emerald, laat in ’Libelle’ weten dat ze op jonge leeftijd al een heel vrouwelijk lichaam had. ”Mijn vriendinnen niet, dus dat maakte mij ’anders’.” Caroline was ook iets steviger dan de rest, stelt ze, en dat paste niet bij het heersende schoonheidsideaal.

Wat zonde

”Nu denk ik: ik had een prachtig lichaam, wat zonde dat ik dat toen niet inzag.” Om bij te dragen aan het principe een beter milieu begint bij jezelf, koopt Caroline zo’n tachtig procent tweedehands. Zij doet dit naar eigen zeggen sowieso bij trendgevoelige spullen als kleding. ”En ik probeer voedselverspilling tegen te gaan door eens per week te koken met restjes of producten die ik nog in huis heb.”

Beeld: Instagram