Npo Radio Ouvre Award 2016

Het leven van het zoontje van Rob de Nijs

Het is een spannende tijd voor de hele familie De Nijs. Mensen zullen ook erg meeleven met de jongste zoon van Rob, Julius. Hij is het al even gewend dat zijn vader erg ziek is. Party sprak zijn moeder Hernriëtte de Nijs een tijdje geleden. Zij gaf een inkijkje in het leven van de jongste De Nijs.

Op de vraag van Party of Henriëtte het idee heeft dat het goed gaat met Julius antwoord ze: ”Ja. Hij zit erg lekker in zijn vel, ondanks alles. Hij zat op hockey, maar daar is hij weer vanaf gegaan. Hij moet van ons wel sporten, dus nu zit hij op jump-les. Salto’s en dat soort dingen. Thuis mag hij graag
gamen. Online hebben ze contact met elkaar via de app Discord. Zo zit hij te chatten met een jochie van ook elf uit Puerto Rico. In vloeiend Engels hebben ze contact met elkaar, wat natuurlijk educatief gezien ook weer goed is. Soms denk ik weleens: kom toch bij dat gamen vandaan, maar het is voor hem plezier en ontspanning. Bovendien beschouwt hij die medegamers die hij online treft echt als zijn vrienden.

Even naar zijn vriendje in Puerto Rico

Wij hebben een andere perceptie van vriendschap, maar dit hoort denk ik bij de nieuwe tijd. Hij stelde onlangs voor om eens op vakantie te gaan naar het Caribisch gebied en dan even langs te gaan bij zijn vriendje in Puerto Rico. Dat soort dingen, daar kunnen Rob en ik dan smakelijk om lachen.”